Este util Pilates pentru bărbați?

Pilates a fost început de un bărbat, Joseph Pilates; a fost un vehicul de pregătire pentru sportivii de elită, atât bărbați, cât și femei, de peste 50 de ani; iar bărbații s-au arătat proeminent ca instructori și promotori ai metodei Pilates de-a lungul istoriei sale.

Pilates este una dintre tendințele de fitness cu cea mai rapidă creștere din lume, iar bărbații profită cu siguranță de numeroasele avantaje ale Pilates.

De ce Pilates funcționează bine pentru bărbați

Musculatura stabilizatoare a bazinului, flexibilitatea, echilibrul, dezvoltarea uniformă și tiparele eficiente de mișcare - toate sunt repere ale antrenamentului Pilates și foarte relevante pentru fitness-ul bărbaților. Componenta integrativă a Pilates poate fi deosebit de benefică pentru bărbați, ale căror antrenamente subliniază adesea o abordare parțială a dezvoltării musculare, cum ar fi la haltere.

Accentul pe antrenamentul de bază face din Pilates o tehnică excelentă pentru fitnessul întregului corp, precum și o bază pentru antrenamentele încrucișate cu alte tipuri de sport și exerciții fizice.

Beneficii

  • Dezvoltați  grupuri musculare neglijate. Unii dintre mușchii voștri, ca și cei care domină mișcările zilnice, sunt mai puternici decât alții, iar o mare parte din Pilates se concentrează asupra acelor mușchi care, de obicei, nu primesc prea multă atenție;
  • Îmbunătățe și flexibilitatea.Construiți forță abdominală;
  • Sunteți mai conștienți de postura corectă în alte activități sportive;
  • Forța, flexibilitatea, echilibrul, dezvoltarea uniformă și modelele de mișcare eficiente - toate sunt semne distinctive ale antrenamentului Pilates și foarte relevante pentru fitnessul bărbaților.